Bojujeme proti globálnímu oteplování

Začínám si myslet, že naše škola se v poslední době snaží silně zapojit do boje proti globálnímu oteplování. Co na tom může být špatného? No, nevím sice, jak se k tomu staví ostatní, ale dle mého názoru moc nepomůže odpovídat na globální oteplování lokálním ochlazováním. Musí se počítat s tím, že pro některé to může být citelně nepříjemné.


I když, na druhou stranu. Je přece potřeba, aby se tato hrozba dostala, tak říkajíc, lidem pod kůži, aby se pak sami rozhodli s tím něco dělat. Pravda, v tomto případě se dostává některým nejen pod kůži, ale někdy až do morku kostí. Nicméně, globální oteplování i nadále zůstává závažným problémem, o který by se měl zajímat každý. A je nutno vyjádřit uznání každému, kdo tak činí. V tomto případě tedy snad i vedoucím osobám naší školy, kteří se tento proti oteplovací program snaží co nejlépe dodržovat.

Celá věc má však jeden velký háček. Každý člověk by měl mít možnost zaujmout k jakémukoli problému svůj vlastní postoj. V tomto je tedy ze strany školy značně omezován, což se dá přičíst jako další negativum tohoto přístupu.

Myslím, že by se mělo brzy najít jiné efektivnější řešení celého problému. Co se totiž efektivnosti týče, odvažuji se tvrdit, že tento stav záměrného udržování nízkých teplot je účinný asi jako sklenice sladké vody nalitá do Mrtvého moře. Pokud však hodláte proti globálnímu oteplování bojovat tímto způsobem. Doporučuji vám, mít k dispozici nejméně jeden teplý svetr a hrnek horkého čaje.

S hledáním nového řešení bych neotálel, protože i když je neefektivní, přeci jen může zajistit jakési úspory na topení a proto se může stát brzy velmi populární a rozjíždějící se finanční krize by mohla celou situaci ještě urychlit. Pokud si nepospíšíme, je docela možné, že se rozšíří nejen do školských či jiných zařízení, ale velmi záhy i do soukromých domácností.

Zobrazeno 1131×

Komentáře

Klára Madejová

Boj proti globálnímu oteplování mi příjde asi stejně smysluplný jako stávka proti příliš mrazivé zimě nebo petice proti vichřici. :o)

Pavel Husák (yetti)

Já sem proti globálnímu oteplování bojoval u mě v pokoju ze soboty na nedělu, kdy sem naměřil 14 stupínků :-) blackout je holt blackout :-D<br />
S Pánem Bohem

tencek

Fejetonek pobavil...<br />
Ještě víc ale pobavil Toflíkův komentář. :) Ještě že tu nevyšla třeba pohádka O červené Karkulce - to by se jistě našel někdo, kdo by v komentářích vedl zasvěcené rozpravy na téma ochrany zvířat :)

Libor-PJ-Talaš

no, prvoplánově je to fejeton, který má s nadsázkou kritizovat netopení ve škole, proto je třeba brát to pojetí jako recept proti globál. oteplování poněkud z nadhledu

Tofl

Zajímavý postřeh. Je sice fajn, že se začíná něco dělat proti změnám klimatu (mám nam mysli zapojení čím dál více vrstev společnosti). Co to ale, pomůže když se jde do pomoci bezhlavě. Hodně mě mrzí, že poslední dobou to je spíš taková móda, než skutečná pomoc.<br />
<br />
Osobně mám spoustu zkušeností s touto problematikou a vím, že přílišné a bezhlavé zachraňování světa více uškodí než pomůže.<br />
Ideální je připojit se k pomoci (neziskovým organizacím nebo hnutím, projektům), která tu funguje už několik desítek let a nezačínat úplně nový boj nebo dělat, že já jsem zrovna ten zachránce světa a všechno zachráním hned teď. To je nesmysl . . .

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona